Akvarellmedier

Akvarellmedier

Målarmedium

 Gummi arabicum är en utvunnen ur Akaciaträdet, ämnet löser sig lätt i vatten och används som bindemedel i akvarellfärg då det effektivt binder pigmentet till akvarellpappret när vattnet avdunstar. Gummi arabicum möjliggör längre arbetstider med en blöt akvarell, den ökar också färgens lyster, transparens, ljusäkthet och beständighet. Gummi arabicum finns som medium i flytande eller pulverform och kan också användas för den som vill blanda egen akvarellfärg med pigment.

 Oxgalla minskar ytspänningen i akvarellfärgen och ger ett ökat flöde, den ökar också vidhäftning vilket kan vara användbart på hårt limmade akvarellpapper.  

Effektmedium

Granulerings medium blandas med akvarellfärgen för att ge den ett melerat utseende i en annars slät färg. Vissa färger har redan en viss granulering naturligt men kan få en ökad effekt med detta medium. Se också vårt sortiment av fullt granulerade färger från Schmincke Galaxy.

Aqua Shine är ett pärlemorskimrande akvarellmedium som ger dina färger en skimmereffekt. Mediet kan blandas i färgen eller appliceras över redan torr färg, använd palett för att blanda och undvik att få ner mediet i dina färgkoppar då det påverkar deras egenskaper.

Maskeringsvätska gör pappret vattentåligt där den appliceras vilket tillåter dig att arbeta i flera lager med din akvarell. Låt torka ordentligt innan du applicerar väta och låt inte maskeringen sitta längre än två dagar. Gnugga enkelt bort maskeringen med finger eller suddgummi.

Filtrera

5 Varor

Per sida
Fallande ordning
 1. Aqua bronzes Rich pale gold 20ml
  Aqua bronzes Rich pale gold 20ml
  Art.no: 150812
 2. Aqua bronzes Pale gold 20ml
  Aqua bronzes Pale gold 20ml
  Art.no: 150813
 3. Aqua bronzes Rich gold 20ml
  Aqua bronzes Rich gold 20ml
  Art.no: 150811
 4. Aqua bronzes Silver 20ml
  Aqua bronzes Silver 20ml
  Art.no: 150815
 5. Aqua bronzes Copper 20ml
  Aqua bronzes Copper 20ml
  Art.no: 150814

5 Varor

Per sida
Fallande ordning