Lufttorkande lera

Lufttorkande lera

Med lufttorkande lera kan du skapa kreativa former utan att behöva bränna leran vid torkning. Leran är lättarbetad när du ska forma den och du kan måla på lufttorkande lera med bland annat akrylfärger.

 

Lätt att skapa med lufttorkande lera

Fördelen med att skapa med lufttorkande lera är att den är enkel att arbeta med och du kan slipa, borra, måla och lacka lufttorkande lera efter torkningen är klar. På bara något dygn kan du skapa ditt verk genom enkel och snabb torkningstid. Vill du inte använda allt material direkt kan du spara en öppnad förpackning genom att tätförsluta den ett tag. Det är dessutom lätt att tvätta bort leran från hud och kläder.

 

Papier mache lera

Papier mache lera är papperslera som kan lufttorka. Pappersleran är ett allsidigt material där du kan skapa alltifrån skålar och prydnader och endast fantasin sätter gränser. Här hittar du både färdigblandad lera redo att användas direkt från Pat Maché och även pulverform från Modellino där du enbart behöver tillsätta vatten. 

 

Porslinslera

Med porslinslera kan du skapa vackra skulpturer som blir liknar porslin när de har torkat. I vanliga fall behöver du bränna porslin i ugn, men denna självtorkar i rumstemperatur.

 

Das lufttorkande lera

Das lufttorkande lera är ett populärt varumärke och känt för sin lättarbetade formula på självtorkande lera och som sällan spricker. Hos oss hittar du Das lera på storpack eller i förpackningar om ett kilo. Välj mellan teracotta och vit lufttorkande lera nedan.

 

Verktyg till lera

Här hittar du diverse verktyg till lera. Med bland annat lerskärare, miretter och modelleringspinnar kan du skulptera ditt verk av lufttorkad lera. Du hittar tillbehör och olika typer av lera för Skulptur & Form hos oss. 

Pris
-
Fallande ordning

8 Artiklar

 1. Das Pronto lufttorkande lera Terracotta 1kg
  Das Pronto lufttorkande lera Terracotta 1kg
  Art.no: 910089
 2. Das Pronto lufttorkande lera Terracotta Storpack 12x1kg
  Das Pronto lufttorkande lera Terracotta Storpack 12x1kg
  Art.no: 910091
 3. Das Pronto lufttorkande lera Vit 1kg
  Das Pronto lufttorkande lera Vit 1kg
  Art.no: 910086
 4. Das Pronto lufttorkande lera Vit Storpack 12x1kg
  Das Pronto lufttorkande lera Vit Storpack 12x1kg
  Art.no: 910085
 5. Modellino 2500g
  Modellino 2500g
  Art.no: 155137
 6. Modellino 500g
  Modellino 500g
  Art.no: 155136
 7. Pat Maché 680g färdigblandad papier maché
  Pat Maché 680g färdigblandad papier maché
  Art.no: 380100
 8. Porslinslera lufttorkande 500g
  Porslinslera lufttorkande 500g
  Art.no: 550147

8 Artiklar