Akvarellfärg

Akvarellfärg

Här kan du enkelt köpa akvarellfärg för nybörjare och professionella konstnärer. Akvarell är vattenfärg som blir mer transparent ju mer vatten du blandar ut den med. Här hittar du akvarellfärger från flera kända varumärken. Du kan även titta närmare på våra färdiga akvarellset – ett enkelt sätt att komma igång när du vill börja måla.

Hitta bästa akvarellfärgen

För att hitta den bästa akvarellfärgen för din konst finns ett par saker att tänka på, som pris, kvalitet och form. Du kan välja mellan tre olika kvaliteter på akvarellfärg:

·        Högsta konstnärskvalitet

Färger av hög kvalitet innehåller mer pigment och har också i regel högre ljusäkthet vilket betyder att dom bättre står emot färgförändringar med tiden och vid exponering av ljus.

·        Konstnärs- / Studiekvalitet

Studiefärger håller god kvalitet men för att kunna hålla ett lågt enhetligt pris så använder man billigare pigment och blandar flera pigment för att få rätt ton.  

·        Skolakvarell

Skolakvarell är av en lite enklare kvalitet än studiefärgerna och passar perfekt när det går åt stora mängder och det ska övas på att måla.

 

Akvarellfärg – tub eller kopp?

Med akvarellfärg på tub kan du få mer färg på pappret eller penseln och måla mer flödigt. Det är att föredra när du gillar att blanda upp stora färgmängder snabbt.

Att ha färgen i koppar är praktiskt eftersom du kan hämta upp lite färg åt gången. Det är också smidigast när du vill ta färgerna med dig då du kan samla dem i en hållare.

 

Akvarell tillbehör & akvarellmaterial

Hos oss hittar du även övriga tillbehör och akvarellmaterial som speciellt anpassade akvarellpenslar och akvarellpapper.

Schmincke Horadam akvarell

See all

Schmincke Horadam Supergranulating colours

See all

Rembrandt akvarell

See all

Winsor & Newton Professional Akvarell

See all

White Nights St Petersburg

See all

Schmincke Aqua Drop

See all

W&N Cotman Akvarellfärg

See all

Akvarell - Barn

See all