Akrylfärg

Akrylfärg

Akrylfärg är en vattenbaserad snabbtorkande konstnärsfärg där bindemedlet är akrylharts, en typ av plast.

De första akrylfärgerna kom under 1950-talet och blev snabbt populära bland konstnärer eftersom färgerna torkade snabbt, inte krävde giftiga lösningsmedel och kunde användas på många olika sätt. 

Akrylfärgen är halvmatt när den torkat och går att späda med vatten. Penslarna rengörs enkelt med ljummet vatten och tvål. 

Olika typer av akrylfärger

Hos oss hittar du ett flertal olika fabrikat akrylfärg, i både konstnärs- och studiekvalitéer. Här finns även vinyl-och sprayfärg. Vi har också ett bra utbud fernissor och akrylmedier för att nå olika effekter såsom t ex ökad glans, förändrad konsistens samt förlängd torktid.

Hur man väljer akrylfärg

Akrylfärg av högsta konstnärskvalitet innehåller de bästa pigmenten och färgen består ofta bara av ett pigment. Det ger en starkare briljans och bättre blandningsegenskaper. Vissa kulörer skiljer mer än andra, röda och violetta färger är undantagslöst bättre i de högsta konstnärsserierna. Högre kvalitet innebär också högre ljusäkthet vilket gör färgerna mer beständiga. Konstnärskvaliteterna är mer pastosa och smöriga och ger också ett mer levande intryck.  

Studiefärgerna innehåller oftast pigment av god kvalitet, skillnaden är att man ofta använder fler pigment för att få fram en nyans, detta ger dock sämre resultat vid färgblandning. Färgtillverkarna av arkrylfärg använder också billigare pigment vilket gör att det går att hålla ett lågt enhetligt pris.

Arkylfärger som säljs av IB WAHLSTRÖM

SCHMINCKE Primacryl

Schmincke PRIMAcryl® är en akrylfärg av högsta konstnärskvalitet.

PRIMAcryl finns i två serier:

Pastos akrylfärg, som innehåller ett rikt och välbalanserat utbud av 84 premiumfärger i 60ml-tuber, samt 36 kulörer i 120ml-tuber. 

Flytande akrylfärg, PRIMAcryl® Fluid finns i 36 kulörer (250ml flaskor) med en jämn flytande konsistens. Fluid-färgerna innehåller samma pigment och maximala koncentration som i den pastosa serien men är betydligt mer flytande pågrund av sin reducerade viskositet.

Hela sortimentet erbjuder moderna, högkvalitativa och resistenta pigment. Det höga pigmentinnehållet ger alla färger en djup dimension av glans och uttrycksfullhet, garanterar bästa användbarhet med högt flödesmotstånd, och ger praktiskt taget ingen färgförändring mellan vått och torrt tillstånd. 

Alla kulörer har 4 eller 5 stjärnor. De torkade färgsskikten är slitstarka, flexibla och vattenbeständiga.

Daler Rowney Cryla akrylfärg

Cryla Artists är en pastos akrylfärg av högsta konstnärskvalitet. Den introducerades av Rowney & co 1963 och var banbrytade för användningen av konstnärsakryl i Europa. Färgen är en högviskos, tjock färg med hög halt av permanenta och ljusäkta pigment. Den tjocka, smöriga känslan är bl. a. populär bland konstnärer som vill uppnå ett stort antal impastoeffekter.

Liquitex Heavy body akrylfärg

Liquitex är en pastos akrylfärg av högsta konstnärskvalitet. Liquitex är den historiskt sett första akrylfärgen för konstnärsbruk. Sedan lanseringen1955 har Liquitex fortlöpande utvecklats och förbättrats och är idag världens mest använda akrylfärger.

Liquitex erbjuder ett stort urval kulörer samt intressanta akrylmedier och tillsatser. Finns på 59ml tuber, ett urval kulörer i 138ml tub och titanvitt finns även på 437ml burk.

Schjerning Art Acrylic

Art Acrylic är en akrylfärg av studiekvalitet med mycket god ljusäktet. Alla kulörer har 7-8 på Blue Wool-skalan utom Fluorcerande som har 5-6. (8 är max.) 

Art Acrylic är krämig och kan målas direkt med pensel eller målarkniv, utan att tillsätta medium. Den vida öppningen på flaskorna med 250ml och 500ml gör att du kan använda färgen till sista droppen. Flipplocken har ett munstycke så att du kan applicera färgen direkt ur flaskan. Locken är plana på ovansidan, vilket gör att de kan staplas upp och ner.

Passar mycket bra för t ex skolor och verksamheter som efterfrågar en stor mängd färg, i bra kvalitét, till ett relativt lågt pris.

Galeria Akrylfärg

Galeria är en mycket populär studieakrylfärg från Winsor&Newton. Färgen ger goda resultat tack vare höga nivåer av pigment, opacitet och permanens.

Utmärkt sortiment av kulörspektrum. Arkylfärgserien innehåller 60st 500ml-burkar.

Maimeri Acrilico akrylfärg

är en prisvärd högkvalitativ studieakrylfärg från Italiens mest kända tillverkare av konstnärsfärger. Den innehåller 79 kulörer varav flera är ovanliga och som inte finns hos de flesta andra tlllverkare. Finns i tub på 200ml och burk 500ml.

Flashe vinylfärg

Flashe vinylfärg, med vinylemulsion som bindemedel, torkar jämnt med intensiv täckning till en jämn, sammetslen matt, ogenomskinlig yta. Högpigmenterad, Flashe kan spädas med vatten för att skapa en rad resultat, från mycket opak till en transparent akvarelleffekt. 

Använd Flashe vinylfärg inomhus eller ute på duk, papper eller väggar, med penslar, eller svampar. Den torkar som en smidig film, ger god vidhäftning och beständighet mot väder - perfekt för fresco och väggmålningar, teaterdekorer och mycket annat.

Maimeri Polycolor vinylfärg

Polycolor innehåller ett speciellt ultrafint bindemedel av akryl-vinylemulsion. Den torkar till en extremt stark, motståndskraftig, smidig, opak film som presterar mycket bra även utomhus, då den tål att utsättas för väder och vind. 
 
Alla kulörer är koncentrerade och mycket pigmenttäta vilket ger utmärkt täckning och färgeffekt (100 ml färg räcker till ca 3 kvadratmeter). Färgen torkar till en matt yta.
 
Polycolors färger är idealiska för att täcka stora ytor, för vackra scenografier, inredningar och väggmålningar.

Monana Gold sprayfärg

Montana GOLD är den perfekta sprayfärgen för dig som vill jobba professionellt med sprayfärg på duk.

Silkesmatta akrylbaserade färger som är ljusbeständiga, extremt täckande och funkar utmärkt på flexibla underlag som till exempel canvasduk. 

Sprayburken har ett lågt tryck och ett specialutvecklat valvsystem som gör det enkelt att måla även små detaljer. Du kan även köpa till munstycken för att åstadkomma linjer av olika tjocklek. 

SPRAYPAINT LIQUITEX PROFESSIONAL

Liquitex Professional spraypaint, specialutvecklad för professionella konstnärer.

Liquitex har kombinerat konstnärspigment med en vattenbaserad teknik som ger god färgbriljans, ljusbeständighet och hållbarhet i en unik formula med svag lukt. 

Färgen är tålig och permanent, ljusäkta och mångsidig. Fungerar för användning på många olika ytor och blir halvmatt när den torkat. Torktiden är längre jämfört med Montana Gold.

Schmincke PRIMAcryl®

See all

Daler-Rowney Cryla

See all

Liquitex heavy body

See all

Schjerning Art Acrylic

See all

W&N Galeria

See all

Maimeri Acrilico

See all

Daler-Rowney System3

See all

Flashe Vinylfärg

See all

Maimeri Polycolor Vinylfärg

See all

Montana Gold sprayfärg

See all

Spraypaint Liquitex Professional

See all

Schjerning Allroundspray

See all