Oljefärg

Oljefärg

Här hittar du all vår oljefärg för konst. Eftersom den har lång torktid är oljefärg bra att använda när du vill ha gott om tid på dig med ett motiv.

 

VAD ÄR OLJEFÄRG?

Oljefärgens lyster, glans och mångsidighet har uppskattats av konstnärer sedan medeltiden. Oljefärger tillverkas av fint rivet pigment som blandas med oljor och hartser. De kan vara opaka, transparenta eller halvtransparenta och går att manipulera med hjälp av oljemedium och förtunning för oljefärg.

 

OLIKA TYPER AV OLJEFÄRG

I vårt sortiment hittar du både oljefärger av konstnärskvalitet och av studiekvalitet. Det finns också specialprodukter du kan utforska.

 

Oljefärger för konstnärer

Oljefärger för konstnärer har högst pigmentinnehåll, ljusäkthet, samt störst valöromfång vilket gör att de håller längre och bleks mindre av solljus. Dessa färger passar fint för den krävande konstnären:

 

Oljefärg av studiekvalitet

Oljefärg av studiekvalitet har något lägre pigmenthalt och är därför ett lite billigare alternativ. Kvaliteten är fortfarande hög och de är ett bra alternativ att börja måla med. Du kan välja bland dessa märken:

 

Vattenbaserad oljefärg

Vattenbaserad oljefärg går att förtunna med vanligt vatten, vilket gör den lättarbetad medan den ändå fungerar precis som vanlig oljefärg. Du kan välja mellan dessa varumärken:

 

Oljekritor

Oljefärg i kritform från Sennelier Oil Stick är lätta att hantera och passar utmärkt när du vill måla på resande fot.

Schmincke Norma® PROFESSIONAL

See all

St Petersburg MasterClass

See all

Beckers "A"

See all

Daler-Rowney Georgian Oil

See all

Georgian Water Mixable Oil Colour

See all

W&N Artisan vattenspädbar olja

See all

Schmincke College Oil

See all

Sennelier Oil Stick

See all