Akvarellpenslar

Filtrera
Shoppingval
Kategori
Kategori
  1. Naturhår
  2. Natur/Syntet
  3. Syntethår
Pris
-

Akvarellpenslar

Akvarellpenslar passar bra när du ska måla med akvarellfärg, gouachefärg eller tusch. Vi har ett brett sortiment av penslar med olika material för både nybörjare och erfarna konstnärer. Ta gärna en närmare titt på våra olika kategorier.

 

Stort sortiment för alla nivåer

IB Wahlström erbjuder ett omfattande utbud av akvarellpenslar i olika former, storlekar och prisklasser, tillverkade med både syntetiska och naturhår för att möta varje konstnärs unika behov. Välj mellan naturhår, blandhår eller helt syntetiska. De syntetiska materialen är så pass bra att de i det flesta fall kan ersätta penslar av naturhår.

Välja akvarellpensel

Det finns tre saker att tänka på när du ska välja rätt pensel till akvarellmålning:

  • Spetsen på en pensel för akvarell ska vara skarp även medan du målar.
  • Toppen ska snabbt snärta tillbaka till ursprungsformen med rätt fjädringsgrad men med viss svikt mellan pensel och underlag.
  • Penselhåren ska kunna hålla tillräckligt med vatten så att färgen flödar kontrollerat och jämnt.

Olika typer av penselhår

Mårdhår är idealiskt för att måla detaljer och ger en jämn fördelning av färg, eftersom det har en utmärkt förmåga att hålla både vatten och färg. Håret är elastiskt och får snabbt tillbaka sin ursprungsform. Penseln är ofta av hög kvalitet, men kan vara lite dyrare än andra typer.

Ekorrhår passar bra för stora och abstrakta penseldrag. Håret är mjukt och har en god förmåga att suga upp vatten och färg, men är inte lika elastiskt som mårdhår.

Syntetiskt hår är gjort av konstfiber och behåller sin form längre än naturhår. Dessa penslar är ofta mer prisvärda, och nya material göra att de ofta är fullgoda ersättare för naturhår.

Blandhår består till hälften av naturhår och till hälften syntetiskt hår. Det är mångsidigt och passar för en mängd olika tekniker.

Tuschpenslar bambu

See all

Akvarellpenslar Ekorrhår

See all

Akvarellpenslar Blandhår

See all

Syntetiska akvarellpenslar

See all

Mårdhårspenslar

See all